В Івано-Франківську видаватимуть бебі-бокси

Наразі їх отримуватимуть батьки пільгових категорій

В Івано-Франківську батькам пільгових категорій під час народження маляти знову видаватимуть дитячі пакунки – набір необхідних для немовлят речей. Про відновлення такої традиції повідомив на своїй facebook-сторінці мер Франківська Руслан Марцінків. 

"Колись ми запровадили дитячі пакунки з усім необхідним після народження дитинки, бебі-бокси. Ще перед тим, як це зробила держава. Можна сказати, що ту нашу ініціативу підхопила ціла країна. Коли почала діяти урядова програма і пакунки постачали централізовано від держави, на рівні міста ми впровадили грошові сертифікати для підтримки батьків пільгових категорій. Тепер влада змінила своє рішення і вирішила давати кошти замість речей. Тож вважаю, що саме на часі – відновити пакунки малюка", – написав Марцінків.

Пакунки для малюків видаватимуть за кошти з місцевого бюджету. Як прокоментував Марцінків для Суспільного, наразі такі пакунки зможуть отримати батьки пільгових категорій: молоді сім’ї, учасники бойових дій. 

Нагадаємо, 29 липня уряд прийняв постанову «Про виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей, які народились у 2020 році та не отримали «пакунок малюка». Цією постановою затвердив суми грошових виплат замість "пакунка малюка" – 5 тисяч гривень, які можна буде витратити виключно на придбання дитячих товарів і товарів для породіллі.

Згодом, Мінсоцполітики опублікувало алгоритм отримання компенсації коштів замість "пакунка малюка". 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав уряд України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми – "пакунок малюка".