Я почула, як нібито земля рухалась, і подумала, що це землетрус , - свідок розповіла подробиці про вибух у Бейруті

Свідок вибуху в Бейруті Тетяна Галенчик розповіла подробиці події

Про це вона заявила в ефірі програми "Підсумки з Анною Валевською", передає Еспресо.TV.

"Ми знаходились на береговій лінії. У нас там квартира нова і ми місяць як переїхали туди. Я знаходилась на терасі в той момент, коли я почула як нібито земля рухалась і я підняла очі і побачила, що будинок рухається. Я забігла в кімнату і подумала, що це землетрус і почала кричати, щоб донька вибігала на вулицю, чоловік спав, я почала допомагати йому збиратися та тікати. Але в цей час донька залишилась в холі і я запитувала її, чому вона тут і прозвучав ніби вибух. Винесло вікна, постраждав наш гараж. Ми відійшли від будівлі далі. Тоді дивилися новини, чи це повториться і що це було. Ми знаходились на вулиці в той момент і з вулиці бачили дим і я помітила, що він був рожевий. Тоді в новинах ми дізналися, що це був вибух. Потім сказали, що не можна знаходитись на вулиці і по можливості їхати в гори. За нами приїхали батьки чоловіка і ми наразі знаходимося в горах", - розповіла Галенчик.

Вона зазначила, що по телевізору повідомили, щоб не відкривали вікна і не вмикали кондиціонери. Також розповіла про причину вибуху.

"Кажуть, що проводилися роботи по зварюванню, десь там на складі в порту був амоній, який лежав там 6 років і щороку писали скарги, що потрібно його прибрати. Зараз шукають відповідальних за це. І вийшло, що вони проводили роботи... і в цей час люди покинули порт, коли їх закінчили і тоді сталося загорання. Спочатку вибухали пітарди, а потім перший вибух, а потім великий другий. Кажуть, що це не теракт і не бомба", - сказала Галенчик.

Вона зауважила, що в результаті вибуху постраждали люди і в той момент критично не вистачало крові в лікарнях Ліванської Республіки для переливання. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb