Дата-центр, вітроелектростанція та водневий завод: Зеленський обговорив з інвесторами реалізацію нових проєктів

Президент України Володимир Зеленський обговорив з інвесторами реалізацію низки проєктів, серед яких дата-центр, вітроелектростанція та водневий завод

Про це повідомила пресслужба Офісу президента за підсумками зустрічі президента України Володимира Зеленського з інвесторами.

Зокрема, за інформацією Офісу, Yom Capital Ltd планують побудувати обчислювальний дата-центр потужністю 1 ГВт, а представники компанії NBT – вітроелектростанцію потужністю 800 МВт і потужності з електролізного виробництва водню на 200 МВт на території Запорізької області.

"Обсяг інвестицій, залучених для будівництва вітроелектростанції, становитиме понад 1,2 млрд євро, а для виробництва водню – понад 300 млн євро", - йдеться у повідомленні.

За словами Зеленського, нині робота влади спрямована на те, щоб побудувати країну з інвестиціями.

"Ми говоримо перш за все про проєкти. Проєкти, які дають можливість підвищувати імідж України, надають робочі місця", - цитує пресслужба слова Зеленського.

Крім того, за словами керівника NBT Юара Вікена, компанія восени цього року планує інвестувати в Україну 1,2 млрд євро. Крім того, на наступний проєкт у Запорізькій області компанія виділить $15 млн, а також $140 млн - на прямі інвестиції у покращення електросистем України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb