Держдеп США оприлюднив звіт, у якому звинуватив РФ у створенні "екосистеми" для поширення фейків

Сполучені Штати звинувачують Росію в створенні "екосистеми" для поширення дезінформації та пропаганди, зокрема щодо COVID-19

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В звіті Держдеп заявив, що Росія у своїх операціях в мережі використовує "п’ять основних стовпів", щоб посилити фейкові наративи та конспірологічні теорії в намаганні, щоб вселити заплутаність та страх.

"Екосистема складається з п’ятьох основних стовпів: офіційна комунікація влади, фінансовані державою глобальні повідомлення, культивація маріонеткових джерел, вепонізація соціальних мереж та кібердезінформація" – йдеться в дослідженні.

Частина звіту присвячена сайтам, які використовують для поширення дезінформації та пропаганди РФ. У США назвали ці сайти чи інституції "критичною сполучною тканиною в межах ширшої екосистеми".

"Ми встановили, що вони просувають дезінформацію на підтримку цілей Кремля. Часто їх напряму підтримує російська влада, і вони дають поштовх спеціальним дезінформаційним наративам, які обрані іншими частинами екосистеми", – заявила Леа Габріель, голова Глобального центру взаємодії Державного департаменту, який досліджує пропаганду поза межами США.

Згідно з дослідженням, Китай, Іран та Росія використовують подібну тактику, їхня дезінформація часто перегукується.

Посольство Росії в США вже заявило, що звіт створений для погіршення відносин між країнами та дискредитації джерел інформації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb