Максим Степанов у Львові: Хочемо, щоб за 2,5 роки Україна здобула трансплантаційну незалежність

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов перебуває з робочим візитом на Львівщині

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 6 серпня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов відвідав з робочим візитом Львівщину. Зокрема, побував у трьох медичних закладах у Львові - лікарні швидкої медичної допомоги, обласній клінічній лікарні та онкологічному центрі. Робоча поїздка, здебільшого, стосувалася питань трансплантації, яка розвивається у Львові, а також питань імунізації.

"Дуже важливо, щоб цей напрямок розвивався, - зазначив на брифінгу Максим Степанов. - У лікарні швидкої медичної допомоги було проведено чотири трансплантації нирок, одна - серця. Ми хочемо, щоб за 2,5 роки Україна здобула трансплантаційну незалежність, щоб наші громадяни не їздили за кордон лікуватися, а всі операції могли робити у нашій країні. Щороку близько п'яти тисяч громадян чекають на трансплантацію. Трансплантація серця за кордоном коштує близько 3 мільйонів гривень, в Україні сума сягає лише трохи більше 600 тисяч".

Окрім цього, міністр відвідав онкологічний центр, де протягом двох років діють онкологічні програми, зокрема онкоскринінг та виявлення раку на початкових стадіях.

"Онкологічний центр у Львові є дуже потужний, - додав міністр. - Лікує близько 25 тисяч хворих на рік, а більше ста тисяч відвідує його поліклінічне відділення. Мені стало цікаво поспілкуватися про програми, які втілюються в онкоцентрі протягом двох років і стали успішними.  Показники за два роки покращилися у два рази".