Понад 12 мільйонів гривень виділено на допомогу постраждалим від повені на Тернопільщині

Кабінет Міністрів України видав розпорядження про виділення майже 12,6 мільйонів гривень для ліквідації наслідків повені в Тернопільській області

Про це йдеться на урядовому порталі, інформує "Еспресо.Захід"

"У зв’язку із надзвичайною ситуацією природного характеру, яка виникла у червні 2020 року на території Тернопільської області, виділити Тернопільській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету 12 599,928 тис. гривень для здійснення першочергових (невідкладних) заходів з ліквідації її наслідків", - йдеться у документі. 

З виділених коштів мають надати матеріальну допомогу у розмірі 20 тисяч гривень на одну сім’ю, будинки яких постраждали під час стихії.  Крім цього зазначається, що Тернопільська облдержадміністрація може передбачити у договорах про закупівлю товарів, робіт і послуг попередню оплату для здійснення позачергових заходів з ліквідації наслідків повені у розмірі до 50% їх вартості та на строк не більше 3 місяців.

Нагадаємо, у зв’язку з інтенсивними опадами 22-24 червня на Заході України, в Монастириському районі на Тернопільщині спостерігався значний підйом води у річці Дністер. Найбільше від повені постраждали села Устя Зелене, Коропець, Вістря. Як повідомляли в Управлінні ДСНС України і Тернопільській області, у с. Устя Зелене вода затопила близько 500 гектарів сільськогосподарських угідь.  у селі Коропець було підтоплено 42 приватних домогосподарств, 46 гектарів  сільськогосподарських угідь, 42 господарські будівлі та 38 житлових будинків. У селі Вістря підтоплено 17 домогосподарств, 7 житлових будинків, 17 господарських будівель, 16 колодязів та 17 гектарів сільськогосподарських угідь.