Спалах коронавірусу у херсонській лікарні: виявили дев’ять нових випадків зараження

У Херсоні, в міській клінічній лікарні ім. Лучанського, де 4 серпня зафіксовано спалах COVID-19, виявили 9 нових випадків зараження

Про це на брифінгу повідомив начальник обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації Юрій Ромаскевич, передає "Укрінформ".

"Станом на ранок виявлено ще 9 нових випадків коронавірусу у міській клінічній лікарні ім. Лучанського. Це 4 медичних працівники, 5 контактних осіб у родинах хворих, серед яких, на жаль, троє дітей. У 8 осіб стан задовільний, вони перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. Один медичний працівник – стан середнього ступеня важкості, госпіталізований до обласної інфекційної лікарні", - зазначив Ромаскевич.

За даними Херсонської ОДА, станом на 13 годину 6 серпня по осередку у КНП ХМКЛ ім. О.С.Лучанського лабораторно підтверджено COVID-19 у 19 осіб, з яких 10 медичних працівників, 3 хворих, що перебували на лікуванні у лікарні, а також контактні особи.

Головний лікар обласної інфекційної лікарні Володимир Мітковський розповів, що станом на ранок у цьому медзакладі перебуває 17 хворих з COVID-19, з них 5 людей у реанімації (один у вкрай важкому стані).

  • Нагадаємо, у Херсоні коронавірус виявили у лікаря та двох медичних сестер реанімаційного відділення Херсонської міської клінічної лікарні ім. Лучанського, а також у хворого з цього відділення.

Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb