Кинуто пробний камінь, щоб відчути реакцію, - Безсмертний щодо заяви Шмигаля про подачу води в Крим

Дипломат Роман Безсмертний наголосив, що відповідні заяви про те, що Україна готова дати воду в Крим у разі гуманітарної катастрофи, кидають аби відчути реакцію суспільства

Про це він заявив в етері програми "Великий ефір Василя Зими" на Еспресо.TV.

"Очевидно, це кинуто пробний камінь. Камінь для того, щоб відчути реакцію. Дуже шкода, що український прем’єр-міністр (Денис Шмигаль – ред.) кидаючи такі речі не пояснює. А про що треба говорити? Міжнародне право, писані й неписані правила війни, про що в Україні, дуже жаль, що про це не знають і не говорять, а про це взагалі не чули й не розуміють що таке в Росії. А що ще гірше, ми ведемо війну з Росією. І в цьому випадку очевидно, що воно буде використовуватися Росією на свій розсуд", - зазначив Безсмертний.

Він зауважив, що зараз найперша проблема не тільки в Криму, і й на півдні українських областей – нестача води.

"А якщо говорити про питну воду, то цю проблему відчувають декілька районів Херсонської області, декілька районів Запорізької області, Миколаївської області", - повідомив дипломат.

За словами Безсмертного, заяви прем’єр-міністра спрямовані на те, щоб розхитувати настрої суспільства.

"І оці заяви, які робилися першим президентом України Кравчуком, колишнім прем’єр-міністром Фокіним про вільну економічну зону, про якісь там інші підходи – все це складає цілісну концепцію тої політики, яку я б назвав би українські єрмачизми сучасної епохи. Тому що Україна все більше і більше стає об’єктом. І подібні речі вважаються за потрібні прокатувати на суспільних настроях", - зауважив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb