Метро на Виноградар: в кінці серпня метробудівці планують почати розробку тунелю між станціями "Сирець" і "Мостицька", - Кличко

Початок розробки тунелю між станціями метро "Сирець" та "Мостицька" планується через два тижні

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА) за підсумками брифінгу мера Києва Віталія Кличка.

Згідно з повідомленням, орієнтовно через два тижні метробудівці планують розпочати роботи з розробки тунелю між станціями "Сирець" та "Мостицька".

Мер зазначив, що відвідав будівельний майданчик майбутньої станції метро "Мостицька" та обговорив з представниками німецького заводу-виробника тунелепрохідницького щита роботи з його налаштування.

Так, за його словами, карантинні обмеження вплинули на графік робіт, адже німецькі фахівці не могли приїхати до України раніше. Утім, підрядник - "Київметробуд" - обіцяє, що це не призведе до значних затримок будівництва і вони готові прискорити виконання робіт.

Кличко також зауважив, що тунелепрохідницький щит проходитиме за місяць 200 метрів під землею і прокладе один із тунелів приблизно за півроку.

Мер додав, що місто тримає на контролі цей проєкт та фінансує його в повному обсязі, аби наприкінці наступного року відкрити дві нових станції метро.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb