На Івано-Франківщині люди другий день поспіль перекривають дорогу

На Прикарпатті жителі Дзвиняцької ОТГ другий день поспіль перекривають автошлях Р-38 Богородчани-Гута, поблизу села Глибівка

Про це повідомляє Суспільне.

Селяни вимагають відремонтувати дві місцеві дороги на ділянках Дзвиняч-Росільна та Росільна-Космач-Солотвин, що у Богородчанському районі Івано-Франківської області. Якщо до них не дослухаються, погрожують заблокувати ще одну дорогу державного значення Івано-Франківськ-Надвірна

Люди мітингують не вперше, але чиновники ігнорують ці прохання, хоч два місяці тому і обіцяли розпочати роботи. Жителі Космача на початку літа їздили до обласної адміністрації, де їм розповіли, що ремонт дороги Росільна-Надвірна розпочнуть з 1 липня, а дороги Креховичі – Дзвиняч – одразу після завершення тендеру.

"Ми плануємо перекрити дорогу у Мочарах, де йде сполучення на Надвірну, на Закарпаття – "Івано-Франківськ-Надвірна". Поки влада нас не почує, люди намірені стояти конкретно до останнього", – заявляє учасник акції Іван Василів.

Зазначимо, що, згідно з інформацією на сайті держзакупівель Prozorro, на капітальний ремонт дорожнього покриття на окремих ділянках Креховичі-Дзвиняч мають витратити 38 593 855 грн, хоча спочатку планували 42 354 789 грн. Проводитиме його компанія "Шляховик-Т", яка перемогла в аукціоні. Інформація про тендер з’явилася 23-го червня. Замовником є державне підприємство "Дороги Прикарпаття", а джерелом фінансування — місцевий бюджет.

Закінчити ремонт планують до кінця 2021-го року.

Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb