На Львівщині знайшли нові цікаві локації для мандрівників

Мальовничі села Сокальського району на Львівщині планують розвивати туристичну інфраструктуру

Відповідних домовленостей досягнули під час візиту на Сокальщину голова управління туризму Львівської обласної державної адміністрації Наталя Табака та голова Сокальської РДА Ігор Дацюк, інформує пресслужба ЛОДА. 

Чиновники відвідали міста Сокаль, Белз та Великі Мости, села Гійче, Діброва, Домашів, Заставне.
Зокрема, мешканцям села Діброва проведуть навчання з організації прийому туристів. 

"Львівщина має великий потенціал щодо розвитку зеленого туризму. Сьогодні ми мали змогу відвідати село Діброва, що розташоване посеред лісу. Тут збереглись одинадцять хуторів. Мешканці села виявили бажання приймати потенційних туристів, відтак ми домовились про організацію навчання з підготовки до прийому туристів, яке проведуть запрошені спеціалісти", – зазначила Наталя Табака.

Також відзначається туристичний потенціал Белза, де нараховується близько 60 пам'яток архітектури. 

"Сокальщина є важливою туристичною дестинацією в регіоні. Бракує якісного дорожнього сполучення між Сокалем, Червоноградом, Белзом та Угневом. Ми пропрацьовуємо можливості  культурного, релігійного, водного туризму, також маємо перспективи для розвитку зеленого туризму. До прикладу, Белз – одне з найстаріших міст України, в якому розташовано близько 60 пам’яток архітектури", – зазначив голова Сокальської райдержадміністрації Ігор Дацюк.

Відзначимо, що село Діброва є частиною німецької колонії Брукенталь, що була заснована у 18 столітті під час колонізаційної програми Йосифа ІІ. Брукенталь припинив існування після Другої світової війни. 

Фото: пресслужба ЛОДА