На Тернопільщині викрили групу шахраїв, які вкрали 7 млн грн, призначених для АТОвців

Троє тернополян спільно з киянином виробляли учасникам бойових дій фальшиві документи про інвалідність

Тернопільські правоохоронці викрили групу шахраїв, які заволоділи 7 млн грн, виділених для виплати одноразової грошової допомоги учасникам АТО, і замахнулися ще на 6 млн грн. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області, передає "Еспресо.Захід".

За версією слідства, група з чотирьох людей - троє тернополян і мешканець Києва - підшуковувала учасників бойових дій нібито для допомоги їм в отриманні групи інвалідності.

Після цього шахраї оформляли пакет підроблених медичних документів, який давав право на оформлення групи інвалідності. На підставі цих підроблених документів, зловмисники звертались до Міністерства оборони України із заявою про виплату одноразової грошової допомоги учаснику бойових дій  в розмірі 250-кратного прожиткового мінімуму.

"Впродовж 2018-2019 років шахраї заволоділи коштами державного бюджету, розпорядником яких є Міністерство оборони України, виділених для виплати одноразової грошової допомоги учасникам АТО в розмірі понад 7 млн грн. І лише втручання правоохоронців попередило заволодіння ними майже 6 млн грн", - повідомляють в Тернопільській прокуратурі.

Сьогодні, 7 серпня, чотирьом учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст.190 КК України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та арешту майна.