Підозрюваний у зґвалтуванні 12-річного хлопчика у Львові визнаний осудним, - експертиза

18-річний підліток, якого затримали у справі про зґвалтування 12-річного хлопчика у Львові, визнаний осудним за результатами судово-медичної експертизи

Про це кореспондента "Еспресо.Захід" поінформував батько хлопчика.

"Напередодні ми отримали висновки експертизи, які свідчать що цей хлопець, якого було затримано і у якому мій син впізнав свого кривдника, осудний. Наступного тижня має відбутися суд, на якому йому буде продовжено запобіжний захід ще на два місяці і тоді мають провести ще додаткові експертизи", - розповів батько.

Це вже другий важливий висновок експертів, який дозволяє просунутись справі вперед. Перші аналізи були проведені відразу в день цього випадку і вони підтвердили наявність біоматеріалу кривдника на тілі хлопчика. Далі було здійснено опізнання, на якому дитина чітко вказала на свого ґвалтівника.

Батько дитини сподівається, що запобіжний захід буде продовжено, а впродовж наступних двох місяців правоохоронці проведуть усі необхідні процесуальні дії, буде сформовано обвинувальний акт, а справа передана в суд. Щонайменше він бачить, що у поліції та прокуратурі налаштовані провести розслідування швидко та якісно.

Нагадаємо, злочин відбувся 18 червня. 18-літній підліток заманив 12-річного хлопчика у безлюдні хащі Левандівки, одного зі спальних районів Львова, та зґвалтував. Батьки потерпілого Олег та Софія Я. відразу забили на сполох, а друзі жертви допомогли ідентифікувати імовірного злочинця. Його було оперативно затримано цього ж дня.

Після опізнання, 20 червня Залізничний рай­суд Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

16 липня відбувся слідчий експеримент за участі потерпілого, слідчих, представників прокуратури і психолога. Затриманий участі в слідчому експерименті не брав. Мабуть тому, що не визнає вини.