Прокуратура Києва передала до суду справу про мережу борделів із обігом у 115 млн грн на рік

Прокуратура Києва передала до суду обвинувальний акт щодо власників мережі борделів із щорічним обігом 115 млн грн - вони можуть отримати до 10 років позбавлення волі

Про це повідомила пресслужба Прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, Київська міська прокуратура №3 скерувала до суду обвинувальний акт щодо організаторів та шести учасників злочинної групи за фактами створення та утримання місць розпусти та легалізації отриманих злочинним шляхом коштів.

Правоохоронці встановили, що група осіб налагодила на території столиці розгалужену мережу закладів з надання послуг сексуального характеру. Вартість послуг у цих закладах складала від 600 до 5 тис. грн за годину.

"З метою конспірації незаконний бізнес діяв під виглядом масажного салону, через який відмивалися отримані злочинним шляхом кошти. Річний обіг незаконного бізнесу складав понад 115 млн гривень", - зауважили у пресслужбі.

За результатами досудового розслідування прокуратура повідомила про підозру семи членам угрупування за ч. 2 ст. 302, ч. 3 ст. 303 та ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України. Санкція цих статей передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Так, для подальшої спеціальної конфіскації у дохід держави правоохоронці наклали арешт на 92 банкківські рахунки та майно організатора - 2 земельні ділянки з будинком готельного типу у курортній зоні Яремче, 3 квартири у місті Києві, квартиру у Львові, приватний будинок у Дніпропетровській області та автомобіль.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb