Справа Укравтодору: суд помістив під арешт затриманого раніше польського підприємця

Суд помістив під тримісячний арешт польського підприємця Александра Д., затриманого раніше у справі Укравтодору

Про це повідомляє Європейська правда.

Згідно з повідомленням, суд Варшави вирішив помістити під 3-місячний арешт ще одного затриманого у справі колишнього міністра транспорту Польщі та екскерівника Укравтодору Славоміра Новака.

У виданні зазначили, що чоловіка, який представляє польську компанію, яка займається управлінням інфраструткурними проєктами, затримали як четверту особу в слідстві щодо корупції та відмивання грошей у зв'язку з дорожніми інвестиціями в Україні.

"Того ж дня Александру Д. висунули обвинувачення в тому, що він запропонував 700 тисяч злотих неправомірної матеріальної вигоди Новаку, який займав тоді посаду голови Державно агентства автомобільних доріг України. За це йому загрожує 12 років ув’язнення," - зазначили у "ЄП".

За словами речниці Окружної прокуратури у Варшаві Александри Скшиняж, згідно з доказовим матеріалом, підозрювані домовилися що Славомір Новак буде незаконно впливати на вибір Укравтодором пропозиції, складеної компанією Александра Д.

"Пропозиція стосувалася підготовки проєктних документів та нагляду за роботами при ремонті автодороги в Україні", - цитує видання слова Скшиняж.

За це, за словами прокуратури, Александр Д. мав пообіцяти Новаку хабар у розмірі 10 відсотків від вартості контракту на суму 1,65 млн євро. Обіцяну суму Александр Д. мав перерахувати у вигляді оплати фіктивних консультаційних послуг для компанії, зареєстрованій для цього на Кіпрі за рекомендацією Новака.

За словами слідчих, компанія Александра Д. отримала контракт в Україні, однак не приступила до його виконання. Також не відбулося перерахунку обіцяної неправомірної винагороди.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb