Колишній король Іспанії "знайшовся" в Еміратах

Колишнього короля Іспанії Хуана Карлоса, який вирушив за кордон, помітили в столиці Об'єднаних Арабських Еміратів

Медіа-група NIUS опублікувала фотографію, зроблену в день зникнення колишнього іспанського монарха, на якій схожа на нього людина спускається трапом літака в Абу-Дабі, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

При цьому обличчя цього літнього чоловіка на знімку наполовину приховано медичною маскою.

Нагадаємо, колишній монарх, який перебуває під слідством не лише у себе на батьківщині, але й в Швейцарії, перед від'їздом заявив, що рішення виїхати з Іспанії пов'язано з деякими подіями його особистому житті, які "викликали суспільний резонанс".

При цьому Хуан Карлос не уточнив, до якої країни має намір переїхати і коли саме це має статися. Однак запевнив, що, якщо у слідства виникнуть до нього питання, він готовий на них відповісти.

Довідка

Прокуратура Іспанії розслідує можливу причетність колишнього монарха до укладення контракту на будівництво швидкісної залізниці в Арабських Еміратах - від Мекки до Медіни. Будуватимуть магістраль іспанські компанії, а сума операції оцінюється в кілька мільярдів доларів США.

За три роки до укладення цього контракту Хуан Карлос отримав від короля Саудівської Аравії подарунок розміром $100 млн. При цьому велика частина цих грошей була передана його колишній коханці, німецької підприємниці Корінні цу Сайн-Вітгенштейн.

Розслідування обставин цієї справи веде і прокуратура Швейцарії, де колишнього короля підозрюють в зберіганні на банківських рахунках незадекларованих коштів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb