Поблизу Павлограда сталося масове отруєння на випускному

Масове отруєння сталося в селі В'язівок, неподалік від Павлограда, що у Дніпропетровській області

Одинадцятикласники прощалися зі школою. Гуляли в місцевому кафе. Ймовірно, там і отруїтися. На святі було більше 20 людей, розповідає Еспресо.TV з посиланням на 34 канал (Дніпро).

Свято влаштували в місцевому кафе. На бенкеті було 8 дітей і 16 дорослих.

Перші симптоми отруєння усі відчули вже наступного дня. Важко хворих госпіталізували до Новомосковської районної лікарні. Зараз там під крапельницями перебувають шість дорослих і троє дітей.

"Госпіталізовано в стані середньої тяжкості, але з проявами кишкової інфекції. З проявами гострого гастроентероколіту. Температура до 39 градусів. На час госпіталізації їм було погано, зараз їх стан покращився. Не викликає сумнівів ніяких, що це гостре отруєння пов'язано з харчами", - каже медичний директор Новомосковської ЦРЛ Сергій Шулик.

Спілкуватися з журналістами пацієнти відмовилися. Події того вечора переказала директорка місцевої школи. На святі вона не була, але каже, село у них невелике, тому чутки поширюються швидко.

"Харчове отруєння викликано було, можливо, паличкою ботулізму, а можливо сальмонельозом, бо з їх слів був салат олів'є. А можливо щось заражене у м'ясі. Були і відбивні, і котлети, казали, перець фарширований", - зазначає директорка школи Валентина Вільхова.

Зараз місцеве кафе закрито. Заклад перевіряється. У лабораторію надіслали змиви з поверхонь і воду.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb