Виконувач обов'язків голови Луцької міської ради захворів на коронавірус

Уже тиждень чиновник перебуває на самоізоляції

Секретар Луцької міської ради, який зараз виконує обов'язки Луцького міського голови, Григорій Пустовіт захворів на коронавірусну інфекцію.

Про це він написавна своїй сторінці у Фейсбук, передає "Еспресо.Захід".

"Так сталося, що і мене не оминув COVID-19. Де це відбулось і коли це сталось, мені достеменно не відомо, однак, допускаю, найбільш ймовірно, що я інфікувався під час пікетування міської ради підприємцями з Центрального ринку.  Разом з тим нікого не хочу звинувачувати. Раз захворів, винен сам. Думаю, що відтепер працівники міської ради зрозуміють, чому я жорстко вимагав від них дотримання маскового режиму та інших обмежувальних карантинних заходів, і сам у першу чергу їх дотримувався. Це були заходи нашої спільної безпеки", - йдеться у дописі.

Чиновник додав, що з неділі 2 серпня перебуває на самоізоляції.  

Втім, незважаючи на хворобу, Григорій Пустовіт запевнив, що його позиція щодо посилення карантинних заходів у місті залишається незмінною: "Не дивлячись на те, що я захворів на COVID-19, я продовжую, як і раніше, виступати рішуче проти спроби необґрунтованого та безпідставного внесення нашого міста Луцьк до "червоної" зони епідемічної небезпеки, і як наслідок, можливого створення суттєвих проблем і незручностей для лучан", - написав він.

Нагадаємо, з 1 серпня держкомісія з питань ТЕБ та НС віднесла Луцьк до червоної зони епіднебезпеки. Втім, Луцька міська рада відмовилася запроваджувати жорсткий карантин. Уже з 8 серпня Луцьк перевели  з "червоної" зони в "помаранчеву".