5 вантажівок зі львівським сміттям арештували на Вінниччині

Вінницькі поліцейські задокументували забруднення сільськогосподарських земель сміттям зі Львівщини. П’ять вантажівок з відходами правоохоронці виявили у Жмеринському районі, вони звозили сміття на приватну земельну ділянку

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Уночі проти 10 серпня вінницькі поліцейські виявили у Жмеринському районі 5 вантажівок зі Львівської області, які привезли відходи на територію земель сільськогосподарського призначення.

Одна з великогабаритних вантажівок на момент прибуття правоохоронців уже розвантажила сміття, ще чотири чекало своєї черги. Під час огляду приватної земельної ділянки, на якій і було облаштоване стихійне сміттєзвалище, виявили також грейдер, за допомогою якого відходи засипали ґрунтом, щоб приховати їх. 

За словами заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Олександра Солдатова, несанкціонований викид сміття на території цієї земельної ділянки здійснювали впродовж двох тижнів. Факт забруднення земель задокументували поліцейські слідчого управління, екологічна інспекцією під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 239 КК України (забруднення або псування земель). Це правопорушення карається обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

На транспортні засоби наклали арешт.