Білорусь: де і як протестують 10 серпня

10 серпня протести у Білорусі продовжилися. Люди вийшли на вулиці у різних містах. Їх зустріли правоохоронці

Еспресо.TV зібрало інформацію про акції протесту в різних містах Білорусі з місцевих ЗМІ

Протести в Білорусі відбуваються скрізь: так, в ніч з 9 на 10 серпня за повідомленням міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь акції відбулись у 33 містах. Затримали близько 3 тис. людей.

За останніми даними, станом на 22:10 люди вийшли на вулиці у Бобруйську, Новополоцьку, Бересті, Гомелі, Пінську, Вітебська, Гродні, Могильові, Ліді, Мозирі, Солігорську, Кобрині, Молодечні, Борисові, Жодіні, Жлобині, Уруччі, Стовбцях, Дорогичині, Дзержинську, Сморгоні та Березі.

Інтернет-зв'язок в Білорусі досі не відновився повністю: інформацію редакція Еспресо.TV почерпнула з Telegram-каналів ЗМІ.

Ліда

У Ліді жорстко розганяли протестувальників.

"Стріляють і пакують в автозаки. Є кілька затриманих вже", - повідомили у соцмережах о 9:36.

Стовбці

У містечку Стовбці Мінської області з населенням близько 17 тис. людей кілька сотень демонстрантів пройшли маршем центральними вулицями. Бачили автозак і пару патрульних машин. Станом на 21:45 нікого не затримали.

Пінськ

За повідомленням ЗМІ у місті, куди минулої ночі нібито висилали гелікоптери з Мінська, а вдень прибрали лавки, які мітингувальники використовували проти ОМОНУ, наряд міліції приєднався до протестувальників.

Берестя (Брест)

Станом на 21:37 у Бресті в районі центру, набережної чутна стрілянина періодично. Іноді вибухи. Чути десь на відстані кілометра від звуків. Уже була пара черг. Періодично чутні сильні вибухи з періодичністю в кілька хвилин і рідкісні черзі стрільби.

Оновлено: у Бересті протестувальників спецпризначенці та інші правоохоронці зустріли стріляниною. Люди повідомили у ЗМІ про використання світлошумових гранат та пневматичних дробовиків.

Станом на 10:44 протестувальники Берестя почали робити барикади з лавок. 

 

 

Мозир

У Мозирі - місті Гомельської області з населенням в понад 112 тис. осіб протестувальники просили про допомогу в соцмережах. На площі Леніна стріляли в людей. ОМОН бив протестувальників.

 

Мінськ

Протестувальники у Мінську збиралися малими групами - центр та станції метро зачинили силовики. Є інформація про сутички. Стріляли у журналістів. Багато тисяч людей з різних боків йде в центр великими групами. Повідомляється, що про відступи ОМОНу в окремих районах.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо