На Прикарпатті планують виділити ще 1,5 млрд грн для ліквідації пошкоджень після паводків

На ліквідацію пошкоджень об’єктів, які постраждали під час червневих паводків, вже виділили 480 мільйонів гривень

Про це повідомили під час щотижневої наради в Івано-Франківській облдержадміністрації, передає "Еспресо.Захід".

Для відновлення об’єктів на Прикарпатті, що були пошкодженні червневими паводками, планують виділити понад 1,5 мільярда гривень. Як зазначають в Івано-Франківській обласній державній адміністрації, кошти виділятимуть для підготовки проєктно-кошторисної документації, закупівель і ремонту тих об’єктів, що були пошкодженні в червні під час паводків. Облдержадміністрація вже підготувала звернення до Міністерства фінансів України щодо виділення додаткових коштів для проведення робіт з ліквідації наслідків стихії на 712 об’єктах у сумі майже 1 мільярд 500 мільйонів гривень.

Володимир Стебницький, начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, розповів, що для проведення аварійно-відновлювальних робіт із резервного фонду Державного бюджету було виділено 480 мільйонів гривень. Майже 92 мільйони з цих коштів розподілили для виплати матеріальної допомоги сім’ям загиблих осіб і постраждалим під час стихії. 

Решту 366 мільйони гривень виділятимуть для відновлення 47 об’єктів соціальної сфери, 157 мостів і мостових переходів, 59 автомобільних доріг, 108 водогосподарських об’єктів, 19 об’єктів газового господарства,48 автомобільних доріг місцевого значення, двох зсувів і двох об’єктів житлово-комунального господарства. Також в облдержадміністрації повідомляють, що перелік невідкладних робіт уже сформовано. Крім цього, розпорядники коштів вже провели експертизи та переговори для відновлення пошкоджених об’єктів. 

"На сьогодні відновлювальні роботи розпочато на 14 об’єктах. На 7 об’єктах області роботи завершені", – зазначилиють в облдержадміністрації.