Наслідком виборів має стати не ще більша залежність Білорусі від Росії, а національне відродження цієї країни, - Княжицький

Україна може підтримати поодинокі національно-демократичні сили, які виступають за незалежність і інтеграцію Білорусі у ЄС і НАТО

Про це народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Микола Княжицький написав на своїй сторінці у Facebook.

Він прокоментував масові протести у Мінську та багатьох інших містах Білорусі, які перетворилися у жорстокі сутички з міліцією.

“Кого нам підтримати в Білорусі: жорсткого диктатора , якого хоче послабити Росія чи його молодих опонентів, які теж готові їй коритися і обіцяють щасливе і багате некорупційне майбутнє у аморфній країні мрій без рідної мови і визначеного геополітичного курсу?”, - запитує Княжицький.

За його словами, Україна може підтримати боротьбу за свободу, права людини, поодинокі національно- демократичні сили, які виступають за незалежність і інтеграцію білорусів у ЄС і НАТО. 

“Без демократії і вільних виборів цього не досягти. Але наслідком виборів має стати не ще більша залежність Білорусі від Росії, а нарешті національне відродження незалежної європейської країни”, - резюмував Княжицький.

Читайте також: Протести у Білорусі: у МВС не можуть назвати кількість затриманих

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb