Найкращим медпрацівником країни став фельдшер зі Львова

Андрій Голод отримав Орден Святого Пантелеймона у номінації "Найкращий лікар"

Про це повідомляє Українське лікарське товариство у Львові.

Андрій Голод працює у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Чоловік розповідає, що робота в кареті "швидкої" подобалася йому завжди.

"Я розумів, що це моє. Така робота дозволяє постійно бути в тонусі, підтримувати кваліфікацію, не дає розслаблятися. Вона виробляє психологічну стійкість. Може бути і спокійне чергування, але деколи є люди з інсультами, постраждалі в аваріях", — говорить Андрій.

Лікаря мобілізували у Бойову комендатуру ДПСУ "Шквал". Окрім того, він кілька місяців проходив службу в АТО.
"Якось після нічної зміни мені принесли повістку про мобілізацію Я був фельдшером, призвали за спеціальністю. І з медиків я був там один, організував медпункт. Були люди з пораненнями, але, слава Богу, що усі живі. У тому медпункті я, фактично, жив. Тому вся зброя і все спорядження лежали одразу біля ліжка", — згадує медик.  

Переможців визначали ще у чотирьох категоріях: "Найкращий медичний працівник", "Новатор охорони здоров’я", "За досягнення в Міжнародному співробітництві в охороні здоров’я" та "Взірець служіння суспільству". Окремо визначили номінантів у  номінаціях "За турботу і ласку до хворого", "За лікарське мистецтво" та "За наукові розробки у медицині". Обов’язкова вимога для номінантів — це вік до 35 років.

Голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда розповідає, що спочатку відбувається конкурс на рівні області. Львівська регіональна рада визначила переможців: п’ятьох у номінації на орден і трьох – на медаль. Згодом вони потрапили на всеукраїнський етап. 

"Представники Львівської області увійшли у сім з восьми номінацій. Далі, перед церемонією, відбулося засідання Поважної ради і Андрій Голод переміг. Інші залишилися номінантами, але вони також найкращі медики країни. Львівщина була потужно представлена. Ця нагорода дає для лікаря визнання і подяку від громадськості.. Хоча в цьому році була грошова винагорода: до ордена додавали 50 тис. грн, а до медалі  — 25", — говорить чоловік. 
Олег Дуда каже, що нагороди також отримали головна лікарка із села Давидова, що біля Львова, Ірина Гнатів, завідувач третього хірургічного відділення клінічної лікарні швидкої допомоги Львова Станіслав Рачкевич, професор кафедри променевої діагностики ЛНМУ Юрій Іванів, головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко, лікар-анестезіолог військового госпіталю Роман Дмитришин та медсестра Чорнобильської лікарні Христина Мамчур.

Додамо, що нагороджують лікарів щороку. Орден Святого Пантелеймона, який ще називають медичним "Оскаром", – найвища громадська відзнака за професіоналізм та милосердя. Він має на меті підвищувати авторитет професії.