Пікетувальники під Рівненською ОДА домоглися відкриття оздоровчих таборів

Санаторії почнуть працювати з наступного тижня

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

На пікет прийшли близько двадцяти людей з таборів "Електронік", "Агатівка" і "Країна мрій", "Веселка" та санаторію "Горинь". У руках вони тримали плакати з написами: "Дайте можливість людям працювати", "Відкрийте табори", "Куди поділися гроші на оздоровлення наших дітей?" – інформує Суспільне.

Керівництво таборів не має грошей, щоб платити робітникам. Як з’ясувалося, грошей на оздоровлення область не виділила. Ініціативну групу запросили до РОДА, де вони поспілкувалися із заступниками голови адміністрації Ігорем Тимошенком і Людмилою Шатковською. Обласна влада дозволила відкрити ті санаторії, представники яких прийшли на пікет.

Директор табору "Країна мрій" Іван Дячук зазначив, що вони отримали два листи від департаменту соціального захисту ОДА. В одному просили надати інформацію, чи готовий табір до відкриття. В іншому йшлося про те, що на 11 серпня потрібно надіслати в департамент копії документів, які підтверджують пожежну безпеку та безпечність харчових продуктів від лабораторної служби. 

"Ми збирали ці документи. І тут іде засідання медичної комісії обласної ради, де директор департаменту фінансів доповідає, що виділені гроші повинні піти для психоневрологічного інтернату на Здолбунівщині. Тоді ми вирішили йти на пікет. Ну, а як можна було інакше? Люди почали готуватися до відкриття, проходити медогляди. І державної підтримки раптом не стає", – розповів директор. 

Він зазначив, що до прийняття дітей табір "Країна мрій" був готова ще 1 червня.

"Керівник сільгосппідприємства позичив нам 250 тисяч на підготовку табору до сезону. Ми відремонтували вуличні туалети, зробили більше душових кабін, відремонтували корпуси і медпункт. Але все зупинилося. Останні наші фінансові надходження були від реалізації путівок у серпні минулого року. Ми використали всі заощадження ще на початку березня, тому довелося позичати гроші. Сьогодні є і борги і перед державою, і перед нашими працівниками", – додав Іван Дячук. 

Ситуацію із сезоном оздоровлення на Рівненщині прокоментував під час щоденного брифінгу й Ігор Тимошенко. Зокрема, він зазначив, що сезон вчасно не розпочався не через відсутність коштів, а через карантинні обмеження. 

"Таким чином, із 3 серпня заклади Рівненщини набули право розпочати дитячу оздоровчу кампанію. До її завершення, а це 1 вересня, залишається два тижні. Тому керівникам таборів необхідно пройти необхідні процедури щодо перевірки готовності закладів до прийому дітей. Про що сьогодні за наслідками зустрічі з керівниками закладів було домовлено", – сказав Ігор Тимошенко.

За його словами, за підсумками сьогоднішньої зустрічі дали відповідні доручення про оперативну підготовку закладів. Якщо вони відповідатимуть усім санітарним та карантинним вимогам – з понеділка вони зможуть працювати. Оздоровчий період більшості таборів триватиме до 1 вересня.