Президенти Литви і Польщі закликали владу Білорусі не застосовувати силу до громадян

Президенти Польщі і Литви Анджей Дуда та Гітанас Науседа зробили спільну заяву через ситуацію в Мінську після голосування на виборах президента Білорусі

Текст заяви опублікований на сайтах глав Литви і Польщі.

Науседа і Дуда закликали офіційний Мінськ повністю визнати і дотримуватися демократичних стандартів, а також відмовитися від насильства і поважати основні свободи і права людини і громадянські права, в тому числі права національних меншин і право на свободу слова.

"Як сусіди Білорусі, ми закликаємо білоруську владу повністю визнавати і дотримуватися основоположних демократичних стандартів. Ми закликаємо утриматися від насильства і поважати основні свободи, права людини і громадянські права, включаючи права національних меншин, а також свободу вираження думок", - йдеться в спільній заяві президентів двох країн.

Лідери двох країн підкреслюють, що діалог - це найкращий спосіб досягнення соціального прогресу, обговорення реформ і політики.

Президенти Литви і Польщі заявляють, що поважають суверенітет і незалежність Білорусі, але також сподіваються на сприятливі умови для поглиблення партнерства з Білоруссю і її народом.

"Ми переконані, що тісніша співпраця з Європейським Союзом відповідає інтересам Білорусі. Ми хочемо, щоб ця співпраця залишалася відкритою", - йдеться в заяві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb