"Порядна львівська пані" вирушить до Лос-Анджелеса

Стрічку Наталі Пасеницької покажуть на кінофестивалі у США

Короткометражний фільм Наталі Пасеницької "Порядна львівська пані", який понад місяць тому отримав нагороду на кінофестивалі в Італії (Неаполь) за найкращий акторський склад, покажуть у позаконкурсній програмі фестивалю DaVinci International Film Festival у США. Цей фестиваль відбудеться з 10 по 13 вересня в онлайн-форматі в Лос-Анджелесі, йдеться на сайті Держкіно.

Мова про еротичну комедію за мотивами однойменної книги української письменниці Люби Клименко, сценарій до якої написала Марина Меднікова і продюсером якої є Юрій Мінзянов. Цей кінопроєкт Наталі Пасеницької став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Відповідно, Держкіно виділило на створення фільму кошти – 995 тисяч гривень, що повністю покрили загальну вартість виробництва стрічки. 

До речі, стрічку "Порядна львівська пані", яка має основним меседжем, що не треба жити чужим життям та боятися змін, під час карантину виклали у вільний доступ на ютуб-канал Держкіно.

Прес-служба Держкіно акцентує: DaVinci International Film Festival (DIFF) – міжнародний фестиваль незалежного кіно в Лос-Анджелесі, організатори якого фокусуються на творчому і нестандартному підході до створення кіно. Фестиваль демонструє найкращі короткометражні та повнометражні роботи незалежних кінематографістів з усього світу.

Фото: usfa.gov.ua