"Сьогодні вранці білоруси прокинуться в новій країні", - Тихановська

Кандидатка в президенти Білорусі від об'єднаної опозиції Світлана Тихановська звернулася до білорусів з терміновою заявою

У ніч з 9 на 10 серпня 2020 року її було прочитано в етері телеканалу Настоящее время представницею опозиційного штабу Марією Колесниковою, передає Еспресо.TV.

Нижче наводиться повний текст

"Я - Світлана Тихановська. У нас немає інтернету, усю інформацію ми отримуємо з вхідних смс-повідомлень. Це дуже тривожна й уривчаста інформація. Я прошу всіх, хто зараз приймає рішення, і перш за все командирів спецпідрозділів: не треба застосовувати силу проти мирних громадян. У випадку провокацій, будь ласка, використовуйте тільки співмірні і найнеобхідніші заходи. Зараз будь-силове протистояння - це безглуздо: країна змінилася.

Ми не повинні відповідати насильством на мирний протест. Ми повинні берегти себе, берегти всіх білорусів. Я завжди підкреслювала, що ми діємо тільки в межах закону і виключно мирно.

Ще раз прошу міліцію і війська пам'ятати про те, що вони є частиною народу. Ще раз прошу виборців: жодних провокації, не потрібно давати привід до застосування до вас насильства.

Я знаю, що сьогодні вранці білоруси прокинуться в новій країні і сподіваюся на те, що завтра будуть тільки гарні новини.

Будь ласка, зупиніть насильство. Перш за все, офіцери, я знаю, ви можете це зробити".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb