"Залякування опозиційних кандидатів, затримання демонстрантів і журналістів": США заявили про стурбованість ситуацією в Білорусі

США заявили про стурбованість ситуацію в Білорусі, де відбулися силові розгони протестувальників, які виступили проти непрозорого процесу президентських виборів

Про це йдеться у виступі речниці Білого дому Кейлі Макінені, оприлюдненому в Twitter.

"Ми глибоко стурбовані через президентські вибори в Білорусі. Жорсткі обмеження доступу кандидатів до голосування, заборона бути присутніми для місцевих незалежних спостерігачів на виборчих дільницях, залякування опозиційних кандидатів, затримання мирних демонстрантів і журналістів затьмарили процес", - сказала Макінені.

Нагадаємо, президенти Литви і Польщі Гітанас Науседа і Анджей Дуда звернулися до білоруської влади з закликом поважати демократичні стандарти і не застосовувати силу до учасників масових протестів.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звернувся до президентів Європейської ради і Єврокомісії щодо скликання надзвичайного саміту ЄС щодо ситуації в Білорусі.

Президент Європейської ради Шарль Мішель засудив насильство щодо протестувальників у Білорусі.

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявив, що варто підняти питання про накладення нових санкцій на Білорусь через фальсифікацію виборів та поведінку правоохоронців.

НАТО засудило насильство з боку силовиків у Білорусі.