Ріст трафіку через кібератаки: "Белтелеком" пояснив недоступність новинних сайтів в інтернеті

Державна телекомунікаційна компанія "Белтелеком" прокоментувала недоступність в інтернеті новинних та інших сайтів під час дня виборів та ночі протестів

Про це повідомляє Tut.by.

"Системи компанії протягом останніх 24 годин фіксували численні кібератаки різної інтенсивності на веб-сайтах та ресурсах Beltelecom. Це призвело до значної перевантаженості каналів, виходу з ладу та несправності телекомунікаційного обладнання, а отже, до труднощів із доступом абонентів до певних ресурсів та послуг Інтернету", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Голова Європейської ради засудив насильство щодо протестувальників у Білорусі

У "Белтелекомі" відзначили, що докладають всіх зусиль, щоб відновити ситуацію до кінця дня 10 серпня.

Як зазначають на сайті, в попередні роки в таких ситуаціях було виявлено ex post facto, що причина була всередині Білорусі.

Водночас, як передає БелТА Олександр Лукашенко заявив, що вимкнення інтернету в Білорусі відбувається з-за кордону.

"Комусь кортить, закликають виходити на вулиці. Навіть з-за кордону відключають інтернет, щоб викликати невдоволення у населення. Зараз наші фахівці розбираються, звідки йдуть ці блокування. Тому, якщо інтернет погано працює, це не наша ініціатива, це з- за кордону ", - розповів Лукашенко.

За словами президента Білорусі, на країну намагаються цілеспрямовано тиснути з різних сторін, "гібридно діють в усіх напрямках".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо