Творець Telegram Дуров заявив про запровадження в месенджері інструментів проти цензури в Білорусі

Засновник Telegram Павло Дуров заявив про запровадження в месенджері інструментів проти цензури в Білорусі, щоб користувачі могли продовжувати обмін інформацією в умовах інформаційної блокади з боку влади

Про це Дуров написав у Twitter.

"Ми включили наші інструменти проти цензури в Білорусі, щоб Telegram залишався доступним для більшості користувачів там", - написав Дуров.

При цьому творець Telegram зазначив, що через періодичні відключення інтернету по всій країні месенджер працює нестабільно.

"Зв'язок все ще дуже нестабільний, оскільки Інтернет у країні час від часу відключається повністю", - написав Дуров.

Нагадаємо, в Білорусі відбулися силові розгони протестувальників, які виступили проти непрозорого процесу президентських виборів.

президенти Литви і Польщі Гітанас Науседа і Анджей Дуда звернулися до білоруської влади з закликом поважати демократичні стандарти і не застосовувати силу до учасників масових протестів.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звернувся до президентів Європейської ради і Єврокомісії щодо скликання надзвичайного саміту ЄС щодо ситуації в Білорусі.

Президент Європейської ради Шарль Мішель засудив насильство щодо протестувальників у Білорусі.

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявив, що варто підняти питання про накладення нових санкцій на Білорусь через фальсифікацію виборів та поведінку правоохоронців.

НАТО засудило насильство з боку силовиків у Білорусі.

США заявили про стурбованість ситуацією в Білорусі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb