Українців, які прибуватимуть літаком, звільнять від обсервації: посольство оприлюднило нові правила в'їзду в Польщу

Польща змінила перелік категорій українців, яким не обов'язково проходити карантин після в'їзду в країну

Про це повідомила пресслужба України у Польщі.

Згідно з повідомленям, пасажирів повітряних суден, які здійснюють міжнародний переліт до Польщі з аеропорта, розташованого на території України, звільнено від обов'язку перебування на карантині.

У посольстві зазначили, що після в'їзду на територію Польщі від проходження обов'язкового карантину звільнено водіїв та членів екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і автотранспортних засобів, а також інспекторів морської адміністрації. Також звільнені від карантину пасажири суден, які курсують між державами Євросоюзу та Європейської угоди про вільну торгівлю.

Крім того, від проходження карантину звільнено осіб, які реалізують у Польщі стратегічні інвестиційні проєкти у сфері енергетики.

Також карантин не зобов'язані проходити здобувачі вищої освіти на території Польщі, а також науковці, які проводять дослідження за умови документального підтвердження факту навчання або наукової діяльності.

Звільнення стосується також працівників дипломатичних та консульських установ, представників міжнародних організацій та членів їхніх сімей та інших осіб, які перетинають кордон на підставі дипломатичного паспорту.

Від карантину звільнені також працівники сфері сільського господарства, підприємств, розташованих у прикордонних територіях України і Польщі. 

Також від проходження карантину вільні українці, що мають право на в'їзд і проживання у країнаї Європейського Союзу та особи, що в'їжджають до країни з метою транзиту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb