Запорізька художниця привезла до Львова "Колекцію літніх смаків"

Їх можна "скуштувати" у "Штуці"

У львівській кав’ярні-галереї "Штука" відкрилася виставка живопису "Колекція літніх смаків" відомої запорізької художниці Віри Устянської. Це четверта персональна виставка авторки в цьому році. Із попередніх трьох одна відбулася в Енергодарі і дві – в українській столиці. 

Як розповів "Еспресо.Захід" артдиректор "Штуки" Євген Булавін, саме йому належить ідея організувати у місті Лева виставку робіт Віри Устянської. З художницею він познайомився в соціальних мережах, бачив її твори, обмінювався з нею тими чи іншими коментарями, аж поки – ще до карантину – не запропонував їй представити щось зв свого творчого доробку у Львові. 

"Віра Устянська має гарний і різноплановий перелік зробленого. Те, що показала в нас, – це дуже теплий і домашній живопис, – каже Євген Булавін. – Відразу відчуваєш, що на вулиці літо, пахне абрикосами і десь там коло дачного будиночка достигають огірки та помідорчики, кабачки і все, чим багата українська земля".

Варте уваги, що для членкині Національної спілки художників України Віри Устянської (що має в біографії навчання в Запорізькій дитячий художній школі, у Запорізькому Центрі професійно-технічної освіти за спеціальністю "Дизайн" і Харківській Державній академії дизайну та мистецтв за спеціальністю "Станковий живопис") ця виставка – перша персональна у місті Лева. Й особлива ще й тим, що вперше художниця цільово виставляє роботи невеликих розмірів.

"Це все карантин, – ділиться думками з "Еспресо.Захід" Віра Устянська. – Через нього я не змогла приїхати на своє відкриття до Львова і, напевно, не зможу в кінці серпня особисто з’явитися, аби забрати роботи: доня Василіса йде до першого класу. Але з іншого боку, саме карантин дав можливість зануритися у тему "смачних" картин, яка хвилювала мене віддавна. Як правило, щороку літо було для мене дуже активним часом участі у різних творчих пленерах – зокрема в Литві та Польщі. Цього року вперше я з родиною вдома й можу нікуди не поспішати. Наш дачний будиночок, мої найближчі і творчість – той мінімум, який необхідний мені для відчуття щастя. Готувала цю виставку з думкою при дитинство – про його смаки й запахи, мрії та насолоду літнім сонцем. Не знаю, як кому, а мені хочеться, щоб літо не закінчувалося ніколи!"

Усі фото: з архіву Віри Устянської