Байден закликав Лукашенка утриматися від подальшого насильства

Суперник президента США Дональда Трампа на майбутніх виборах Джо Байден прокоментував вибори в Білорусі і протести в країні

У своїй заяві політик нагадав, що "демократія будується на простій концепції, згідно з якою громадяни мають право обирати своїх лідерів і мати вплив на майбутнє своєї країни".

"Після систематичних репресій авторитарного режиму Олександра Лукашенка протягом останніх 26 років громадяни Білорусі вимагають, щоб їхні голоси були почуті", - заявив Байден.

Він зазначив, що все, що відбувається на виборах в Білорусі і після них - "не відповідає вчинкам політичного лідера, впевненого в тому, що він переміг на справедливо проведених виборах".

"Але завдяки відважним громадянам - журналістам, активістам і звичайним людям, які документували ці екстраординарні події, - ми знаємо правду про напади на демократію, що здійснюються режимом", - підкреслив американський політик.

Байден висловив підтримку протестувальникам і закликав президента Білорусі Олександра Лукашенка утриматися від насильства.

"Я підтримую тих, хто закликає до прозорого і точного підрахунку голосів і звільнення всіх політичних в’язнів. Я також закликаю президента Лукашенка поважати права мирних протестувальників і утримуватися від подальшого насильства. Моя адміністрація ніколи не відхилиться від захисту демократичних принципів і прав людини, і ми будемо працювати з нашими демократичними союзниками і партнерами, щоб виступити єдиним фронтом і вимагати дотримання цих прав", - заявив Байден.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb