Блискавка на Волині пошкодила будинок літнього чоловіка. Очевидці кажуть, що вона була кульовою

Відновлювати будинок будуть всім селом

Блискавка завдала значних пошкоджень будинку, де проживає самотній літній чоловік. Про це повідомляє газета "Нове життя", передає "Еспресо.Захід".

За інформацією районного видання, односельчани власника будинку кажуть, що блискавка була кульовою.

У селі Хоцунь Любешівського району блискавка влучила в будинок літнього чоловіка. Провідний інспектор Любешівського РС УДСНС Ігор Парчук повідомив, що природне явище спостерігали ввечері 10 серпня. До пожежної частини виклик надійшов о 18 год 16 хв  та ліквідовувати пожежу не довелось. На щастя, власника будинку на той час не було вдома, проте блискавка значно пошкодила стіну, вікна, двері та дах. Крім цього, пошкоджено внутрішню електромережу та електролічильник. 

"В. о. старости Хоцунського старостинського округу Віра Матейчик повідомила, що блискавка клубком вогню влетіла в дім, вирвала кілька вікон, дверей, зруйнувала одну стіну будинку та вилетіла з димом, вирвавши з даху шифер. Все це відбувалось протягом декількох хвилин на очах односельчан", - йдеться у повідомленні видання. 

Вона також повідомила, що власнику цього будинку допомагатимуть всім селом, адже відновлювальні роботи потребують багато часу та грошей. Як зауважила Віра Матейчик, чоловік не зможе впоратись з цим самотужки, адже навіть у побутових справах йому допомагала соціальна робітниця.