Протести в Білорусі: кандидатка Тихановська зникла, зв'язку з нею немає, - Радыё Свабода

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська поїхала в невідомому напрямку, її штаб не має з нею контакту

Про це повідомляє Радыё Свабода.

За даними видання, Тихановська та її однодумці увійшли до будівлі ЦВК близько 16:00. За 3 години алвокт Максим Знак та його однодумці пішли з будівлі ЦВК. За його словами, "представники державних органів" розмовляли з Тихановською без свідків. Кандидатку в президенти нібито попередили про неприпустимість дій, що сприяють заворушенням.

За словами адвоката, Тихановська покинула будівлю ЦВК через інший під'їзд. Адвокат зазначає, що кандидат у президенти перебуває на волі та все прокоментує згодом.

Близько 21:30 прес-секретар штабу кандидата в президенти Світлани Тихановської Ганна Красуліна повідомила виданню, що Тихановська після виходу з ЦВК сказала, що "прийняла рішення" і поїхала у невідомому напрямку. При цьому в штабі кандидатки не знають, що саме вона виріщила.

Наразі штаб не має контакту з Тихановською.

Нагадаємо, в Білорусі відбулися силові розгони протестувальників, які виступили проти непрозорого процесу президентських виборів.

Президенти Литви і Польщі Гітанас Науседа і Анджей Дуда звернулися до білоруської влади з закликом поважати демократичні стандарти і не застосовувати силу до учасників масових протестів.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звернувся до президентів Європейської ради і Єврокомісії щодо скликання надзвичайного саміту ЄС щодо ситуації в Білорусі.

Президент Європейської ради Шарль Мішель засудив насильство щодо протестувальників у Білорусі.

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявив, що варто підняти питання про накладення нових санкцій на Білорусь через фальсифікацію виборів та поведінку правоохоронців.

НАТО засудило насильство з боку силовиків у Білорусі. США заявили про стурбованість ситуацією в Білорусі.

Творець Telegram Павло Дуров заявив про запровадження в месенджері інструментів проти цензури в Білорусі.

На барикадах загинув перший протестувальник, це підтвердили в МВС.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb