"Абсолютно неприйнятно" і "готові до діалогу": МЗС Білорусі відреагувало на критику і погрози санкціями від іноземних партнерів

МЗС Білорусі зробило заяву для іноземних партнерів у відповідь на критику застосування сили проти мирних протестувальників, які не визнають Олександра Лукашенка переможцем президентських виборів через непрозорий виборчий процес

Заяву оприлюднено на сайті МЗС Білорусі.

Зокрема офіційний Мінськ назвав "абсолютно неприйнятними" заяви з критикою дій білоруської влади.

"Абсолютно неприйнятно те, як швидко низка європейських чиновників зробили найважливіші для нашої країни політичні заяви, навіть без спроби об'єктивно розібратися і реально оцінити ситуацію. Окремі гучні висновки на найвищому та високому рівнях засновані на односторонній інформації та відвертій неправді", - заявили в МЗС Білорусі.

Також білоруська влада заявила про "зовнішнє втручання".

"Ще до виборчої кампанії ми зверталися за сприянням наших партнерів, кажучи про факти прямого зовнішнього втручання. Ми неодноразово пропонували вам, які критикують нас сьогодні, разом розібратися в тому, що відбувається. Але замість цього на другий день вже звучать заклики до санкцій", - йдеться у заяві.

Водночас офіційний Мінськ заявляє про готовність до "конструктивного та об'єктивного" діалогу з міжнародними партнерами.

"Готові до конструктивного, а головне - об'єктивного діалогу по цій темі з усіма закордонними партнерами. Готові представити конкретні неспростовні факти, що розкривають підгрунтя нинішніх подій, в тому числі і про втручання з-за кордону. Закликаємо всіх зарубіжних партнерів до зваженого аналізу, урахування всіх позицій", - додали в МЗС Білорусі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb