Розкрадав продукти пацієнтів військового госпіталю: ДБР вручило підозру службовцю

ДБР вручило підозру військовослужбовцю, який примушував підлеглих отримувати зі складу продукти для їдальні госпіталю у кількості, меншій за норми, а штучно створений надлишок збував у торгівельних закладах поза межами військової частини

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР).

Згідно з повідомленням, слідчі управління ДБР у Краматорську затримали та повідомили про підозру тимчасово виконуючого обов'язки заступника начальника однієї з військових медустанов.

"Військовослужбовець підозрюється у привласненні військового майна, вчиненого в умовах особливого періоду", - зазначили у пресслужбі.

Так, слідство встановило, що молодший лейтинант, погрожуючи заходами дисциплінарного впливу, примушував підлеглих отримувати зі складу військової частини проодукти для їдальні госпіталю у кількості, меншій за норми.

"У подальшому штучно створений надлишок продуктів вивозився за межі військової частини та збувався у торгівельних закладах", - зауважили у ДБР.

Слідчі ДБР затримали військовослужбовця 8 серпня під час реалізації харчових продуктів в одному з магазинів Старобільського району Луганської області.

У ході обшуку було виявлено та вилучено продукти харчування, які ймовірно належать військовому госпіталю: м'ясо та риба, фасоване вершкове масло, тушкована яловичина, сир, сік, цитрусові, йогурти, печиво та інші продукти.

У ДБР зазначили, що в разі доведення віни підозрюваному загрожує позбавлення волі від 5 до 12 років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb