У Києві у безпритульної кішки, яка вкусила чоловіка, виявили сказ

У Києві зафіксовано випадок сказу в безпритульної кішки

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у місті Києві у Facebook.

"За інформацією Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві 7 серпня до відділу по боротьбі зі сказом тварин доставили труп кішки. Необхідні лабораторні дослідження виявили характерне для сказу тварин свічення", - йдеться у повідомленні.

Безпритульна тварина певний час жила на території будинку відпочинку "Конча - Заспа", розташованого за адресою: Столичне шосе, 24й км. Вона пала 7 серпня, але напередодні, 5 серпня, вкусила чоловіка. Нині він отримує антирабічне лікування у одній із столичних лікарень.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому органі Київської міської ради визначили першочергові необхідні заходи, щоб не допустити поширення сказу.

"Київ із усіх боків межує з лісопарковими зонами, які мають численні резервуари збудника сказу (лисиці, єнотовидні собаки). Через це необхідно уважно ставитись до здоров’я власних тварин, а також тих, що проживають поряд", - йдеться у повідомленні.

Профілактичні рекомендації – не пропускати щеплення домашнім улюбленцям. Вакцинацію тварині потрібно робити щорічно. У разі укусу чи ослинення слід негайно звертатися за меддопомогою.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb