У Львові прокурори підписали підозри колишнім чиновникам - учасникам злочинної групи

Зловмисники заволоділи майже трьома мільйонами гривень бюджетних коштів

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області на своїй Facebook-сторінці.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області слідчі поліції повідомили про підозру імовірним учасникам злочинної групи. Зокрема, керівникові ТзОВ та заступникові директора підприємства, тимчасово виконувачу обов’язків директора одного із управлінь Львівської обласної державної адміністрації та колишньому провідному інспектору відділу цього ж управління у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні (ч.3 ст.27 - ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч.3 ст.28 - ч.1 ст.366, ч.5 ст.191, ч.3 ст.28 - ч.1 ст.366 КК України).

За інформацією слідства, у квітні-серпні 2019 року ці особи, за попередньою змовою, склали та видали завідомо неправдиві офіційні документи (акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, довідки про вартість цих робіт форми КВ-3), на основі яких заволоділи майже трьома мільйонами гривень бюджетних коштів. Ці кошти були субвенцієб на будівництво амбулаторії монопрактики у с. Дубравка Жидачівського району на Львівщині.

Якщопровину буде доведено,то 40-річному організатору із Стрийського району та його спільникам: 41-річному уродженцю Стрийщини, 36-річному жителю Соснівки та 69-річному львів’янину, загрожуватиме від 7 до 12 років ув’язнення, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Наразіпрокурори вирішують питання про обрання фігурантам міри запобіжного заходу та відсторонення від посади чиновника.