У Львові стартує V Міжнародний фестиваль Параджанова

З 19 до 24 серпня у Львові проведуть традиційний міжнародний фестиваль, присвячений режисеру Сергію Параджанову

Про це повідомляє кореспондент "Еспресо.Захід".

Традиційна локація фестивалю – район Левандівка, де розташована вулиця Параджанова. Упродовж шести фестивальних днів – з 19 до 24 серпня – у культурно-мистецькому центрі "Супутник"триватиме виставка, присвячена Параджанову. Темою цьогорічного фестивалю є посткараннтинна реальність,межі відкритості і відвертості, наголошують організатори.

Під час ювілейного п’ятого фестивалю містянам пропонують подивитися кіно просто неба у парку, послухати музику на концерті до Дня незалежності, відвідати інтерактивні інсталяції, модельні покази, мистецькі експозиції, лекції і дискусії за участі зіркових гостей.

Упродовж фестивалю на Левандівці гостей бавитимуть музичні колективи, які грають у різних стилях, і даватимуть майстер-класи. Традиційно на фестивалі буде багато зустрічей, лекцій та дискусій з кінознавцями, істориками мистецтва. Запрошено мистецтвознавицю Діану Клочко і майстра перформансу Влодка Кауфмана. Окрім того, на фестивалі буде вдосталь майстер-класів для дорослих та дітей. Закінчиться дійство гала-концертом до Дня Незалежності.

"Цього року фестивалю 5 літ та це уже подія як для міста, так і, безпосередньо, для громади Левандівки. Саме цей фестиваль уможливив такий вигляд вулиці зараз і є добрим прикладом того, як культурні та соціальні  ініціативи стають інструментом великих інфрастуркутрних змін. Це моя окрема радість і гордість. Фестиваль  став початком нової культурної традиції та платформою для формування середовища культурних активістів району, а також поштовхом до створення інших фестивалів в інших районах Львова", - каже про цьогорічне дійство організаторка фесту Юля Хомчин.