Учасник "Північного потоку-2" припустив можливість зриву проекту через санкції США

Один з учасників проекту будівництва "Північного потоку-2" Uniper у вівторок попередила про вірогідність зриву проекту через санкції США

Про це повідомляє Reuters.

"У міру того, як США активізують свої зусилля по введенню цільових санкцій проти проекту Північний потік-2, ймовірність затримки або навіть незавершення трубопроводу зростає", - йдеться в звіті компанії за перше півріччя.

Глава Uniper пізніше сказав, що найгірший сценарій розвитку подій - зрив проекту, але він не очікує, що цей сценарій матеріалізується.

США в кінці грудня ввели санкції відносно газопроводу, які заблокували роботу трубоукладачів іноземних підрядників Газпрому.

Учасниками проекту "Північний потік-2", крім Газпрому, є європейські компанії Uniper, Wintershall-Dea, Royal Dutch Shell, OMV і Engie.

23 липня Сенат США переважною більшістю голосів прийняв оборонний бюджет на суму 741 мільярд доларів.

Проект оборонного бюджету передбачає посилення санкцій проти "Північного потоку-2". Зокрема, нові санкції торкнуться компаній, які будуть сприяти продажу, оренді або наданню суден для прокладки "Північного потоку-2".

Держсекретар США Майк Помпео на слуханнях у Сенаті пообіцяв, що США зроблять усе можливе, аби заблокувати будівництво газогону.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb