Аудиторські компанії перевірять витрати проєктів, які фінансуються Євросоюзом

Аудиторські компанії перевірять витрати в рамках чотирьох спільних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, 40 аудиторських компаній, з яких понад 150 фізичних осіб аудиторів перевірятимуть витрати в рамках спільних операційних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020.

За словами першого заступника міністра фінансів Дениса Улютіна, Україна бере участь у чотирьох спільних операційних програмах співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020: "Україна-Польща-Білорусь", "Україна-Угорщина-Словаччина-Румунія", "Україна-Румунія" та "Басейн Чорного моря" із загальним бюджетом 384 млн євро для всіх країн-учасниць програм.

При цьому для належної реалізації проєктів за програмами у кожній країні-учасниці має бути побудована відповідна національна система управління та контролю за виконанням цих програм.

"Мінфін згідно з цією системою виконує функції Національного контрольно-контактного пункту. І одним із головних завдань в рамках виконання цієї функції є формування відкритого переліку незалежних аудиторів, які будуть залучені до перевірки витрат за проєктами в рамках Програм", - цитує пресслужба слова Улютіна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb