Байден визначився з кандидатурою на посаду віце-президента

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден після довгих пошуків оголосив ім'я свого кандидата на пост віце-президента - сенатор від штату Каліфорнія Камала Харріс

"Для мене велика честь оголосити вам, що я обрав Камалу Харріс - безстрашного борця за маленьку людину і одну з кращих державних службовців країни - в якості свого напарника", - написав Байден у своєму Twitter. 

Як повідомляє The Hill, в разі перемоги Байдена на президентських виборах, Харріс, яка має ямайське і індійське походження, стане першою жінкою, яка стане віце-президентом США.

Байден назвав Харріс найкраще підготовленою, аби допомогти йому перемогти нинішнього президента Дональда Трампа і провести націю через пандемію коронавірусу, економічний спад і расовий розкол.

"Зараз ненормальні часи. Вперше в нашій історії ми стикаємося з трьома історичними кризами — все одночасно. Ми стикаємося з найстрашнішою пандемією за 100 років. Найгіршою економічною кризою з часів Великої депресії. Найсильнішими закликами до расової справедливості за одне покоління. І у нас є президент, який не зміг перемогти вірус, який забирає життя і руйнує нашу економіку, і роздуває полум’я ненависті і розбіжностей", - заявив Байден в електронному листі прихильникам з оголошенням про вибір віце-президента.

Він підкреслив, що йому "потрібен хтось, хто працює поруч зі мною, розумний, жорсткий і готовий вести за собою".

"Камала - та людина", - додав Байден. 

Байден високо оцінив досягнення Харріс, спочатку як генерального прокурора Каліфорнії, а потім як сенатора США від найбільшого штату країни. Він назвав її "одним із найжорсткіших і ефективних членів двох найважливіших комітетів" верхньої палати - комітету з розвідки і судової влади.

Про висунення своєї кандидатури на пост віце-президента Харріс написала у своєму Twitter, зазначивши, що Байден "може об'єднати американський народ, тому що все своє життя він боровся за нас".

"Джо Байден може об'єднати американський народ, тому що він все життя боровся за нас. І як президент він побудує Америку, відповідну нашим ідеалам. Для мене велика честь приєднатися до нього в якості кандидата від нашої партії на пост віце-президента і зробити все можливе, щоб зробити його нашим головнокомандувачем", - написала Харріс.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада. Переможець має розпочати виконання обов’язків у січні 2021 року. Основними конкурентами вважаються демократ Джо Байден і діючі президент Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.

Британське видання The Economist змоделювало можливий результат виборів президента США і з великою ймовірністю Джо Байден перемагає Дональда Трампа.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb