Білоруська влада заявила про затримання координаторів масових протестів

У Мінську затримано координаторів акцій протесту, один з них керував діями соратників з готелю, заявили представники білоруської влади

Про це повідомляє БЕЛТА.

За даними видання, один з них знімав номер на 17-му поверсі готелю "Білорусь". Ця людина нібито керувала діями трьох підлеглих. Вони в свою чергу керували сотнями.

Нагадаємо, в Білорусі відбулися силові розгони протестувальників, які виступили проти непрозорого процесу підрахунку результатів президентських виборів.

  • Президенти Литви і Польщі Гітанас Науседа і Анджей Дуда звернулися до білоруської влади з закликом поважати демократичні стандарти і не застосовувати силу до учасників масових протестів.
  • Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявив, що варто підняти питання про накладення нових санкцій на Білорусь через фальсифікацію виборів та поведінку правоохоронців.
  • На барикадах загинув протестувальник, це підтвердили в МВС.
  • Ввечері 10 серпня стало відомо, що Світлана Тіхановська поїхала в невідомому напрямку і в її штабу не було з нею зв'язку. Вранці 11 серпня міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що Тіхановська перебуває в безпеці в Литві.
  • На YouTube-каналі чоловіка кандидатки політв'язня Сергія Тихановського з'явилося відеозвернення, в якому Тихановська пояснила свій від'їзд складним вибором, перед яким вона опинилася, та згадала про дітей. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb