Дівочий батальйон: у Львівську "сухопутку" цьогоріч вступила рекордна кількість дівчат

Досі юнки здебільшого хотіли вступати на культурологію та виховну роботу. Торік вперше кілька дівчат розпочали навчання на бойових спеціальностях. Цього року охочих було значно більше

Про це повідомляє "Еспресо. Захід

"Курс молодого бійця" нині проходять першокурсники у Національній академії сухопутних військ у Львові. Вже з перших днів навчання вступники мають можливість набиратися досвіду та бойової підготовки з досвідченими військовими України та Європи у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

Цьогоріч вступ був особливим через рекордну кількість охочих вступити у військовий навчальний заклад. Цікаво, майже на всі спеціальності вступили дівчата. Серед них не було охочих лише стати офіцером-танкістом.

"Торік в нас вперше дівчата вступали на бойові спеціальності, - розповів журналістці "Еспресо.Захід" керівник прес-служби Національної академії сухопутних військ Антон Миронович. Проявили вони себе не гірше, ніж хлопці. В деяких аспектах навіть були кращими. В перспективі дівчата стануть командирами різних підрозділів, все, як у хлопців".

Загалом цьогоріч до Академії вступило п’ять сотень юнаків та юнок. Вже традиційно набір проходив не лише на офіцерів Збройних сил України, а й для служби у Національній гвардії, Державній прикордонній службі та Державній спеціальній служби транспорту. Вперше майбутніх офіцерів готуватимуть для роботи у Службі безпеки України.

"Не знаю з чим це пов’язано, але в нас цього року величезний конкурс в Академію, - додає Антон Миронович. - У нас було по чотири людини на місце. Найбільш популярним був набір на піхоту, там взагалі по п’ятеро дівчат та хлопців боролися за місце. Вперше відбувався набір першокурсників для служби в СБУ. Втім, на усіх спеціальностях юнаки та юнки навчання проходять разом, програма в них ідентична, лиш по завершенні вузу вони йдуть працювати в Службу безпеки України чи інші структури української армії".  

21 серпня першокурсники складатимуть військову присягу на вірність українському народу. А першого вересня - традиційна і почесна посвята в першокурсники.