Львівська опера відкриється концертом для ста слухачів

Але квіти приносити артистам не варто

15 серпня –  після місяців тиші – відкриється Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької. Наразі мова йде про гала-концерт у глядацькому залі, де розмістять, враховуючи обмеження, лише сто слухачів. Із цього концерту у цьому театрі розпочнеться 121-й театральний сезон.

Як акцентують на сайті театру, вечір відкриття сезону має стати не тільки для глядачів,  а й артистів театру сплеском тих почуттів, які вони "прагнули знову відчувати, довгі місяці поспіль не маючи можливості творити й сприймати живі емоції спілкування з мистецтвом".

Програму складуть оперні арії і дуети епох від бароко до романтизму. Ексклюзивно до відкриття сезону в оформленні сцени використають декорації до вистав, створені художником Євгеном Лисиком, задля якого свого часу директор Нью-Йоркської Метрополітен Опера був готовий розібрати стіни театру, а композитор Арам Хачатурян переписати музику до вистави "Спартак". Сценограф, якого режисер Сергій Параджанов називав генієм, що народився у Львові і для театральних творів якого під час відвідин митцем США один американський мільйонер готовий був збудувати музей у штаті Айова. Лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Євген Лисик був багатолітнім головним художником Львівської  опери, де пропрацював від 1960 по 1990 роки. Його сценографічна спадщина є Золотим фондом театру.

На сайті театру зазначено, що квіти артистам у зв’язку з COVІD нести не треба. Найкращим подарунком мають стати тільки аплодисменти.