Мережу екопарків, площею понад 300 га створять на Волині

Парки мають облаштувати в 6 районах області загальною площею понад 300 гектарів

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної держадміністрації.

Пілотний проєкт "Створення на Волині мережі екологічних парків" презентували у Луцьку. За словами голови громадської організації "Інститут Європейської інтеграції" В’ячеслава Кузнєцова, це має створити нові робочі місця та повернути кадри з міста у сільську місцевість. Крім цього, це покращить екологічну ситуацію та залучить іноземні інвестиції. 

Зараз уже розробляють концептуальний інфраструктурний проєкт таких об’єктів: "Екопарк Голобський", "Екопарк Озерний край", "Екопарк Північна Турія", "Екопарк Цуманська пуща", "Екопарк Липа". 

В’ячеслав Кузнєцов зазначає, що фінансувати програму будуть міжнародні фонди. Планують капіталовкладення у сумі 510 мільйонів гривень терміном на 10 років. Проблемним питанням може стати, на переконання ініціативної групи, оформлення документації, оскільки це вимагає чимало часу.

Додамо, що проєкт екопарків схвалили вчені ради Волинського (Східноєвропейського) національного університету ім. Лесі Українки та навчально-науково-виробничого інституту ресурсозбереження та будівництва Луцького національного технічного університету.