На Львівщині відновлять парк біля Поморянського замку

На це місцева влада виділить понад 10 мільйонів. Завершити реконструкцію парку, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення, мають до кінця наступного року

Відповідний тендер на реконструкцію було опубліковано на порталі публічних закупівель Prozorro

Поморянська селищна рада підписала договір з підприємством об’єднання громадян "Центр комплекс" на утримання та реконструкцію парку біля Поморянського замку за 10,15 млн грн. Як зазначається в документації, підрядник має облаштувати в парку нове освітлення, прокласти нову центральну та другорядні стежки, а також здійснити ряд ремонтних робіт для устаткування каналізації та водопостачання. За ці ж кошти біля замку облаштують ставок, інформаційні стенди та альтанки для відпочинку. 

Згідно з технічним завданням, підрядник має відремонтувати господарську будівлю, що розташована на території парку. Як зазначають в селищній раді, там мають облаштувати громадський туалет. Саму ж територію парку обгородять.

Варто додати, що будівля Поморянського замку та парк навколо довгі роки перебували у занедбаному стані. Ще у 2018 році в замку обвалилась стіна та дах одного з корпусів. Тоді комісія з питань культури, історико-культурної спадщини та туризму Львівської обласної ради виділила 500 тисяч гривень на позачергові роботи для відновлення будівлі. У лютому цього року було погоджено 3 мільйони гривень на відновлення вежі замку.