"Це працює не так": головний інфекціоніст США сумнівається, що російська вакцина від коронавірусу готова до широкого використання

Головний національний експерт США з інфекційних захворювань Ентоні Фаучі заявив про сумніви щодо заяви Росії про наявність у неї вакцини, готової до використання в боротьбі з коронавірусом

Зміст

Як він сказав під час онлайн обговорення, організованого National Geographic, "мати вакцину і довести, що вакцина безпечна і ефективна - це дві різні речі".

"Я сподіваюся, що росіяни дійсно остаточно довели, що вакцина безпечна і ефективна. Я серйозно сумніваюся, що вони це зробили...Ми працюємо над шістьма або більше вакцинами. Якби ми хотіли ризикнути і нашкодити багатьом людям, давши їм те, що не працює, то могли б при бажанні почати хоч наступного тижня. Однак це працює не так", - зазначив Фаучи.

11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що в країні зареєстрована перша вакцина від коронавірусу. Він зазначив, що одна з його дочок вже зробила щеплення російської вакцини.

У Німеччині російську вакцину від коронавіруса назвали "ризикованим експериментом на людях".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb