"ШахрайГудбай": Київський метрополітен запустив арт-поїзд з правилами безпеки онлайн-платежів

Київський метрополітен приєднався до інформаційної кампаніх НБУ щодо протидії шахрайству з платіжними картками та запустив арт-поїзд з правилами безпеки онлайн-платежів

Про це повідомила пресслужба Київського метрополітену.

"Київський метрополітен приєднався до Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству Національного банку України. Арт-поїзд з правилами безпеки безготівкових та онлайн-платежів курсує синьою лінією підземки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що арт-поїзд курсуватиме до кінця серпня.

У пресслужбі зауважили, що, за даними НБУ, минулого року сталося майже 72 тисячі випадків незаконних дій з платіжними картками. 58% із них - в інтернеті. З’явилися й нові сценарії, коли користувачам під виглядом державних органів обіцяють грошову допомогу через карантин і у такий спосіб виманюють дані платіжних карток.

"У підземці ж, як місці масового перевезення людей, пасажирам не варто залишати платіжні картки чи мобільні телеефони у задніх кишенях штанів. Також важливо не демонструвати екран пристрою незнайомцям, особливо під час здійснення фінансових операцій", - попередили у пресслужбі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb